• Compliance
 • Hbo, wo
 • 36 uur
 • Starter, junior
 • € 2.350 – € 2.850
 • Vast contract
Nu solliciteren

Bouwen aan een veilig financieel stelsel? Stap vandaag in de wereld van morgen

Start nu jouw carrière in het bestrijden van Financial Economic Crime! In het traineeship KYC/CDD leer je alles over het groeiende vakgebied Customer Due Dilligence (CDD) en krijg je de kans om je in no time te specialiseren in één van de richtingen binnen KYC. Tijdens je opleiding ga je direct aan de slag bij een van onze opdrachtgevers en doe je direct relevante werkervaring als KYC (Know Your Customer) analist. Een waardevolle start van jouw carrière.

Werken bij FITZ Compliance – Trainee aan het woord

Binnen de traineeship KYC speel je een belangrijke rol in het bestrijden van witwassen, financiering van terrorisme en fraude. Benieuwd hoe de traineeship eruit ziet? Bekijk onderstaande video.

Dit krijg je van ons

 • Een uitdagend traineeship van 1,5 jaar waarin je alles leert om aan de slag te gaan als KYC analist
 • Direct ervaring opdoen met interessante opdrachten bij toonaangevende opdrachtgevers
 • Een bruto maandsalaris tussen € 2.350 – € 2.850, o.b.v. een 36 uur contract en afhankelijk van jouw ervaring
 • 25 vakantiedagen, vakantiegeld en pensioenopbouw o.b.v. een 40 uur contract.
 • Een contract voor onbepaalde tijd
 • Een informele en ambitieuze organisatie met leuke borrels, evenementen, eigen sportteams en superleuke collega’s

Dit ben jij

 • Je bent net afgestudeerd en beschikt over minimaal een hbo-diploma, bij voorkeur een opleiding in de richting criminologie, rechten, finance of bedrijfskunde
 • Je hebt al enige werkervaring en je wil je graag verder ontwikkelen
 • Je bent leergierig en je hebt affiniteit met het KYC-vakgebied
 • Je beheerst de Nederlandse taal in woord en schrift
 • Je bent klantgericht, communicatief- en schrijfvaardig
Nu solliciteren
”Ik voelde mij direct thuis bij FITZ. Er is veel aandacht voor jou als collega en jouw ontwikkeling. Je kan op alle fronten bijdragen aan de groei van FITZ Compliance en dat binnen dit ontzettend actuele en interessante vakgebied.”
Glynis HaakenBusiness Unit Director FITZ Compliance

Werken bij KYC – Trainee aan het woord

Veelgestelde vragen

Wat houdt het traineeship in?

Je geniet van twee voordelen tegelijkertijd: werken bij de opdrachtgever én je volgt tegelijkertijd een uitgebreid opleidingsprogramma. Dankzij het traineeship groeit niet alleen je vakinhoudelijke kennis, maar werk je ook aan je competenties om uit te groeien tot een ervaren consultant en vakprofessional.

Wanneer je het traineeship van 1,5 jaar hebt afgerond, heb je een erkend KYC/CDD diploma op zak. Daarnaast krijg je Wft Basis, masterclasses Data en Proces, Lean Six Orange Belt, Boost Your Capabilities en onbeperkt toegang tot ons online leerplatform FITZ Campus. Praktijkervaring doe je op in opdrachten die bij jou passen. Door deze slimme combinatie is doorgroeien in het traineeship vanzelfsprekend.

Wat doet een KYC Analist?

Jij speelt een rol in het bestrijden van witwassen, financiering van terrorisme en fraude! Als analist ben je verantwoordelijk voor het toetsen van (nieuwe) klanten voor bijvoorbeeld banken en verzekeraars. Je onderzoekt de geldstromen en screent deze klanten op risico’s om criminele activiteiten te voorkomen. Bedrijven willen natuurlijk weten met wie ze zakendoen en of ze geen risico lopen. Jij geeft dat inzicht!
Je voert klantonderzoeken uit en beoordeelt hoe het klantprofiel eruitziet

– Wat valt op en hoe groot is het risico?
– Heb je extra informatie nodig, dan neem je contact op met de klant om duidelijkheid te krijgen
– Heb je een totaalbeeld? Dan maak je een helder rapport op met de onderzoeksresultaten en aanbevelingen

Hoe ziet mijn ontwikkeling eruit?

Je ontwikkelt jouw vakkennis en ervaart direct wat dat jou in de praktijk brengt. Zo krijg je bijvoorbeeld meer diepgaande kennis van organisatiestructuren, jaarrekeningen en balanslezen. Ook ken jij de actuele wet- en regelgeving en juridische structuren. Dit betekent dat je sneller aan de slag kan met complexere dossiers. Al tijdens het traineeship groei jij wellicht door naar een functie waarin je ook collega’s in je team gaat coachen en begeleiden in de werkzaamheden. Dit loopbaanpad stippelen we graag samen met jou verder uit!

Solliciteer op Trainee KYC / CDD

Andere interessante vacatures

Onze opdrachtgevers

Laura’s reis van salarisadministratie naar KYC-expert

Het verloop van een carrière laat zich vaak lastig voorspellen, ook bij Laura van Zeijl – Boone,  liep het anders dan ze had verwacht. Wat begon met een criminologiediploma leidde haar uiteindelijk naar een KYC-traineeship. In deze blog gaan we met Laura in gesprek over haar eerste maanden als trainee bij de Rabobank. Wat je allemaal leert tijdens een traineeship. Over keuzes maken en soms een sprong in het diepe te durven wagen.