• Finance & Control
 • HBO/WO
 • 40 uur
 • Starter, junior
 • € 2.750 – € 2.850
 • Vast contract
Nu solliciteren

Neem controle over jouw carrière! Zet nu die stap en ga verder in Finance & Control!

Bij FITZ Finance & Control hoef je niet te kiezen tussen je persoonlijke doelen en die van het team, tussen leren en werken, tussen afwisseling van meerdere opdrachtgevers met de zekerheid van één werkgever. Dit traineeship heeft alles om jou verder te brengen in Finance & Control!

 • Pas je opleidingskennis direct toe in de praktijk met het optimaliseren van financiële processen bij toonaangevende opdrachtgevers
 • Groei in hoog tempo door naar Controller of Finance Manager
 • Samen gaan we voor jouw ontwikkeling; leer van ervaren vakprofessionals onder begeleiding van je eigen Talent Manager
“Op de universiteit heb ik weinig praktijkervaring opgedaan. Elke stap die ik nu zet is nieuw en dus mega uitdagend. Laat je niet afschrikken door de term traineeship. Het is het meer dan waard!”
Mark SchmitzConsultant | Finance & Control

Dit krijg je van ons

 • Een startsalaris tussen € 2.750 en € 2.850 afhankelijk is van het niveau waarop je instapt én direct een contract voor onbepaalde tijd
 • Uitdagende opdrachten waarmee je ervaring snel optelt. Jouw springplank naar de wereld van Finance & Control
 • Een leaseauto met tankpas, 25 vakantiedagen en een pensioenregeling
 • Een groot netwerk aan collega’s die jou inspireren, hun kennis met je delen, waarmee je inhoudelijk kunt sparren én gezellig een drankje kunt drinken
 • Ontwikkeling in jouw tempo; cursussen, opleidingen, trainingen én toegang tot ons online leerplatform de FITZ Campus

Dit ben jij

 • Je hebt een afgeronde hbo of wo opleiding in de richting bedrijfseconomie, finance & control of accountancy
 • Jij bent analytisch sterk, je kunt processen overzien en verbanden leggen waardoor je direct een bijdrage kan leveren
 • Je bent proactief, nieuwsgierig en leergierig
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal
 • Je bent in het bezit van rijbewijs B
Nu solliciteren

Veelgestelde vragen

Wat ga ik doen in het traineeship Finance & Control?

Gemiddeld help je 2 opdrachtgevers per jaar met financiële vraagstukken, veel afwisseling dus! Daarnaast volg je, samen met je mede trainees, ongeveer één keer per maand een training bij op ons kantoor in Utrecht of Zwolle.

We stomen jou klaar voor de toekomst door naast inhoudelijke trainingen aan de slag te gaan met het ontwikkelen van jouw soft skills. Denk hierbij aan de ontwikkeling van jouw consultancy vaardigheden; hoe positioneer jij je richting de opdrachtgever? Hoe kan jij jouw probleemoplossend vermogen het beste in zetten? En hoe creëer jij je eigen kansen bij de opdrachtgever en binnen FITZ Finance & Control? Zo vergroot jij jouw toegevoegde waarde bij opdrachtgevers.

Wat houdt het traineeship in?

Tijdens ons traineeship bouw je aan die stevige basis van kennis en ervaring binnen  Finance & Control en word je voorbereid om als consultant verder te gaan.

Jouw taken en verantwoordelijkheden zijn o.a. het uitvoeren debiteuren- en crediteurenadministratie, verwerken van kas- en bankboekingen, inboeken van journaalposten en het uitzoeken van tussenrekeningen. Ondersteunende taken t.b.v. grootboekbeheer, maand- en kwartaalafsluitingen. Maar je gaat ook aan de slag met het opstellen van rapportages en het optimaliseren van processen.

Na het jaar als Finance Trainee ben jij klaar voor jouw volgende stap bij FITZ Finance & Control. Tijd om verder te groeien in de richting van (Assistent) Controller of Finance Manager!

Hoe ziet mijn leertraject eruit?

Samen met een eigen Professional Development Manager maak je jouw persoonlijke ontwikkelplan. Zo creëren we inzicht in jouw behoefte, wensen, ambities, uitdagingen en mogelijkheden.

Als Financial draag jij bij aan een toekomst waarin processen, systemen en mensen optimaal samenkomen. Daarom is Lean Six Sigma onderdeel van ons traineeship, aangevuld met een aantal waardevolle cursussen zoals Excel. Ook heb jij toegang tot onze online leeromgeving, de FITZ Campus, met daarin verschillende e-learnings en seminars, die relevant zijn voor jouw ontwikkeling binnen het vakgebied.

Heb jij in de toekomst behoefte aan een specifieke opleiding zoals een post-hbo of een master? Alles is bespreekbaar bij de FITZ Finance & Control!

Wie zijn onze opdrachtgevers?

Onze opdrachtgevers zijn toonaangevende bedrijven in Nederland. Wij helpen jou te bouwen aan een goed netwerk voor de toekomst. Je komt terecht bij opdrachtgevers als Jumbo, Wehkamp, CWZ, Volker Wessels, Engie, Mercedes-Benz, Royal Haskoning DHV en Rijksuniversiteit Groningen. Bij wie wil jij aan de slag?

Op welke locatie kom ik te werken?

Je volgt de trainingen bij ons op kantoor in Utrecht of Zwolle. Het merendeel van je tijd breng je door bij opdrachtgevers bij jou in de regio. Denk hierbij aan Groningen, Zwolle, Utrecht, Apeldoorn, Nijmegen, Den Bosch, Eindhoven of Tilburg.

Solliciteer op Traineeship Finance & Control

Andere interessante vacatures

Onze opdrachtgevers

Robin over zijn eerste 1,5 jaar bij FITZ Finance & Control

‘Na het tweede gesprek was het voor mij duidelijk: FITZ is voor mij de juiste keuze om mij verder te helpen in professionele- en persoonlijk ontwikkeling!’