Traineeship Consultant Zorg Applicaties

 • Zorg
 • Hbo, wo
 • 40 uur
 • Starter, junior
 • € 2.500
 • Vast contract
Nu solliciteren

Word jij de verbindende factor in de zorg? Stap vandaag nog in de wereld van morgen!

Gedurende jouw 1,5-jarige traineeship maak je kennis met de wereld van functioneel beheer. Je bent nauw betrokken bij het optimaliseren van bestaande systemen en processen. Met dit leertraject sla je als consultant straks de brug tussen Zorg en IT.

 • Binnen 1,5 jaar vakprofessional op het gebied van functioneel beheer binnen de zorg
 • Je volgt verschillende kennis- en consultancy modules die je direct in de praktijk kan brengen bij je opdrachtgever
 • Je ontwikkelt jezelf tot een waardevolle schakel die het verschil gaat maken in de zorg

Werken bij FITZ Zorg – Trainee & Consultant aan het woord

De trainees en consultants van FITZ Zorg zijn actief op alle fronten binnen de zorgadministratieve processen. Van trainees voor de uitvoer en optimalisatie van de zorgregistratie tot een senior projectmanager voor de implementatie van een nieuwe zorgapplicatie.

Dit krijg je van ons

 • Een start salaris van €2.500,- . Na 9 maanden maak je de stap naar € 2.750,- en na je traineeship stroom je door als Zorg Consultant niveau 3 met een salaris van € 2.900,-.
 • Een leaseauto met tankpas (of een auto vergoeding van € 300,-), 25 vakantiedagen per jaar, vakantiegeld en pensioenopbouw
 • Een vast contract
 • Alle kansen om jezelf te ontwikkelen tot een echte zorgprofessional
 • Een informele en ambitieuze organisatie met leuke borrels, evenementen, eigen sportteams en superleuke collega’s!

Dit ben jij

 • Je hebt minimaal hbo werk- en denkniveau
 • Je hebt affiniteit met ICT en je bent gemotiveerd om in de zorg te werken en het verschil te maken
 • Je bent communicatief sterk en je beheerst de Nederlandse taal uitstekend
 • Je woont in of rondom de randstad en vind reizen naar je werk niet erg
Nu solliciteren
“Elke trainee binnen FITZ Zorg is uniek van zichzelf. Maar nieuwsgierigheid, interesse in applicaties en passie voor de zorg zijn de dingen die we gemeen hebben. Met z’n allen mensen, processen en systemen optimaal samen laten werken om de zorg te kunnen ontzorgen. Dat is een missie waarin ik mij uitstekend kan vinden!”
Trainee Zorgapplicaties

Veelgestelde vragen

Wat houdt het traineeship in?

Met dit traineeship ga jij je je binnen 1,5 jaar ontwikkelen tot junior functioneel beheerder. Je start samen met een klasje trainees en je volgt samen het opleidingstraject. Je gaat daarnaast direct aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Zo kan jij al je kennis direct toepassen in de praktijk en pak jij de rol van consultant. Je kan vakinhoudelijk sparren met je collega trainees en consultants om je heen om kennis en ervaring uit te wisselen. Als kennispartner in de zorgadministratie geloven wij in een toekomst waarin processen en systemen zo zijn ingericht dat zorgprofessionals hier geen omkijken meer naar hebben. 

Hoe ziet mijn leertraject eruit?

In het traineeship Consultant Zorg Applicaties leer jij de basis van functioneel beheer kennen en ontdek je welke processen er zijn in de verschillende zorgsectoren. Je gaat aan het werk binnen verschillende zorgorganisaties (ziekenhuizen, VVT, GGZ, Jeugdzorg, Gehandicaptenzorg) als trainee functioneel beheer. Je krijgt verschillende trainingen over Elektronisch Patiëntendossiers (EPD’s). Daarnaast volg je de kennismodule management in de zorg, volg je leerlijnen over de verschillende zorgsectoren en krijg je een verdiepingsprogramma data (AI)(BI). Een traineeship bij FITZ Zorg staat dus volop in het teken van jouw ontwikkeling!

Welke bijdrage aan de zorg ga jij leveren met jouw werk?

Als functioneel beheerder zit je aan tafel met alle afdelingen binnen de zorginstelling. Van artsen tot aan medewerkers op de planning. Ze hebben allemaal jouw kennis en input nodig om optimaal te kunnen werken. In de gesprekken met de medewerkers van zorginstellingen breng jij wensen en behoeften in kaart en optimaliseer je processen en systemen. Jij richt bestaande systemen zo in dat zorg professionals beter en efficiënter kunnen werken. Op deze manier zorg jij voor administratieve verlichting bij de eindgebruiker en optimalisatie van het declaratie proces na de geleverde zorg.

Ontplooi jezelf bij verschillende opdrachtgevers tot Functioneel Beheerder

Je bouwt in korte tijd waardevolle werkervaring op bij verschillende opdrachtgevers. Je krijgt de kans om in verschillende keukens een kijkje te nemen, wat je bij een vaste baan niet meemaakt. Je hebt daarnaast gedurende het traineeship een eigen coach die samen met jou een leertraject opstelt. Hier brengen we jouw wensen en ambitie in kaart en zorgen we ervoor dat je werkervaring opdoet bij verschillende opdrachtgevers om je doel te bereiken. Zo leer jij alles wat je nodig hebt om door te groeien tot Functioneel Beheerder.

Welke dagelijkse werkzaamheden heb ik als trainee?

Je werkzaamheden als trainee zijn zeer uitdagend en divers. Je biedt ondersteuning aan eindgebruikers, je verzorgt het accountbeheer, analyseert en draait overzichten uit, je spoort de oorzaak van meldingen op, stemt de wensen vanuit de organisatie voor het ECD af, richt nieuwe functionaliteiten in en test deze en je ontwikkelt instructies voor gebruik en beheer van applicaties.

Solliciteer op Traineeship Consultant Zorg Applicaties

Andere interessante vacatures

Onze opdrachtgevers

Hoe je als Trainee Zorgadministratie je eigen kansen creëert

Leanne’s ervaring bij FITZ Zorg, haar eerste opdracht in zorgfinanciering en lees hoe Lianne haar meerwaarde als Consultant bewees.