• Zorg
 • Hbo, wo
 • 40 uur
 • Starter, junior
 • € 2.500
 • Vast contract
Nu solliciteren

Word jij de onmisbare schakel in de zorg? Stap vandaag nog in de wereld van morgen!

Een goedlopende zorgadministratie is een verlichting voor de zorgprofessional die de daadwerkelijke zorg aan de patiënt verleent. Als Zorg Consultant maak jij hier het verschil door bestaande processen en systemen optimaal in te richten.

 • Met dit traineeship groei je in 1,5 jaar door tot Zorg Consultant
 • Je krijgt een opleiding én praktijkervaring aangeboden. Je bent de zorgexpert achter de schermen en je haalt het beste uit de mensen op de werkvloer.

 • Je ontwikkelt jezelf tot een vakprofessional die echt het verschil wil maken in de zorg

Werken bij FITZ Zorg – Trainee & Consultant aan het woord

De trainees en consultants van FITZ Zorg zijn actief op alle fronten binnen de zorgadministratieve processen. Van trainees voor de uitvoer en optimalisatie van de zorgregistratie tot een senior projectmanager voor de implementatie van een nieuwe zorgapplicatie.

Dit krijg je van ons

 • Een vast contract (contract voor onbepaalde tijd)
 • Een start salaris van €2.500,- . Na 9 maanden maak je de stap naar € 2.750,- en na je traineeship stroom je door als Zorg Consultant niveau 3 met een salaris van € 2.900,-
 • Een leaseauto met tankpas of een autovergoeding van € 300,- bovenop je salaris
 • 25 vakantiedagen op jaarbasis, vakantiegeld en pensioenopbouw
 • Alle mogelijkheden om jezelf doelgericht en constructief te ontwikkelen
 • Een warme organisatie waar jij je snel thuis voelt. Met de collega’s binnen de FITZ Zorg-familie kan jij (vakinhoudelijk) sparren, drink je gezellig een borrel, rutsch je van de skipiste en leer je van elkaar tijdens lunchsessies en MEI-meetings

Dit ben jij

 • Minimaal hbo-werk– en denkniveau. Bij voorkeur heb je een van de volgende afstudeerrichtingen: paramedisch zorgverlener, maatschappelijk werk- en dienstverlening, gezondheidswetenschappen of geneeskunde
 • Je hebt affiniteit met cijfers en bent een verbinder, analytisch en flexibel
 • Aanpakken doe je van nature en je hebt eigenaarschap hoog in het vaandel
 • Je hebt sterke communicatieve vaardigheden en beheerst de Nederlandse taal uitstekend
 • Je beschikt over een rijbewijs en woont binnen het werkgebied Amsterdam – Utrecht – Ede – Rotterdam
 • Hart voor de zorg!
Nu solliciteren
‘Ik ontwikkel mijzelf tot consultant zodat ik uiteindelijk op maat adviezen kan geven aan zorgorganisaties en processen kan gaan optimaliseren. Je wordt bij FITZ Zorg goed begeleid en iedereen wordt hetzelfde behandeld ongeacht je functie of positie. Dat is echt heel erg fijn.’
Oxana, Trainee Consultancy in de Zorg

Veelgestelde vragen

Wat leer je tijdens het traineeship Consultancy in de Zorg?

Tijdens het Traineeship Consultancy in de Zorg maak je kennis met de wereld van de zorgadministratie. Je volgt verschillende kennis– en consultancy–modules, die je direct toepast in de praktijk bij een van onze opdrachtgevers.

Je gaat aan het werk binnen verschillende zorgsectoren (ziekenhuizen, VVT, GGZ, Jeugdzorg, Gehandicaptenzorg) als medewerker zorgadministratie. Daarnaast volg je kennismodules als: Financieel Management in de zorg, Dossier Management, Kwaliteits- en procesmanagement, Horizontaal Toezicht en Procesmanagement. Ook leer je bedrijfsprocessen te optimaliseren met de methode Lean Six Sigma.

Kortom, in het Traineeship Consultancy in de Zorg leer jij de basis van de zorgadministratie kennen en kom je te weten welke processen er zijn in de verschillende zorgsectoren. Zo bouw jij aan een stevig fundament om door te groeien tot (Junior) Zorg Consultant.

Hoe ziet mijn leertraject eruit?

Een traineeship bij FITZ staat volledig in het teken van jouw ontwikkeling. Met een eigen coach ontwikkel je een persoonlijk leertraject en volg je verschillende leermodules in financieel management in de zorg, dossiermanagement, kwaliteits- en procesmanagement, horizontaal toezicht en procesmanagement. Deze kennis pas je direct toe bij je opdrachtgever. Wij zijn ervan overtuigd dat leren het snelst gaat door theorie direct in de praktijk toe te passen. Daarnaast kan je ook gebruik maken van de online FITZ Campus waarop je in eigen tempo eindeloos veel cursussen kunt volgen.

Het traineeship Consultancy in de Zorg geeft je een stevige basis. Zo leer je binnen 1,5 jaar alles op het gebied van zorgadministratie en weet je straks welke administratieve processen er zijn binnen de zorgsector. Zo heb je binnen 1,5 jaar alles in huis om door te groeien tot Zorg Consultant.

Welke bijdrage aan de zorg ga jij leveren met jouw werk?

Als (trainee) zorgadministrateur ben je verantwoordelijk voor het proces van patiënt/cliënt-aanmelding tot uitschrijving of een deel hiervan. In het kort zorg je ervoor dat de registratie van de behandelaar rechtmatig is voor de facturatie naar de financier. Je hebt voor de zorgadministratie een uitvoerende en controlerende rol. Op deze manier help je zorgorganisaties om zoveel mogelijk te kunnen focussen op het verlenen van daadwerkelijke zorg op het juiste moment op de juiste plek.

De registratie wordt bijgehouden in het elektronisch cliënten dossier (ECD). Er zijn veel verschillende ECD’s. Je kunt dus elke opdracht met een ander systeem te maken krijgen. Je leert werken met verschillende financiers en wetgevingen. Ook beantwoord je vragen van registrerende behandelaars, cliënten en externen.

Als kennispartner voor zorgorganisaties gelooft FITZ Zorg in een toekomst waarin processen en systemen zo zijn ingericht dat ze zorgprofessionals ontzorgen. FITZ Zorg juicht het toe om je eigen kansen te creëren als zorgbemiddelaar. Wij moedigen je aan om naast je uitvoerende en controlerende taken ook altijd op zoek te gaan naar mogelijkheden om een verbeterslag te maken bij de zorgorganisatie (denk aan procesoptimalisaties en het schrijven van werkinstructies).

Ontplooi jezelf bij verschillende opdrachtgevers tot Zorg consultant.

Word jij enthousiast van werken bij top-opdrachtgevers zoals het Erasmus MC, Catharina ziekenhuis, Arkin, Philadelphia? Maar ook het Isala Ziekenhuis of GGZ Centraal? In het Zorg Traineeship brengen we samen jouw ontwikkelbehoefte in kaart, passen we de leer- en ontwikkeldoelen toe aan jouw ambities en bespreken we welke zorgorganisaties en opdrachten daarbij passen. Op deze manier ontwikkel jij jezelf doelgericht om door te groeien tot Zorg Consulent.

Je krijgt de kans ervaring op te doen binnen grote en kleine ziekenhuizen, VVT, GGZ, Jeugdzorg of gehandicaptenzorg. De opdrachten zijn gericht op de uitvoering van de zorgadministratie en kunnen zeer uiteenlopend zijn. Je begint met de basisopdrachten en groeit op constructieve wijze door naar uitgebreidere rollen en taken. Denk hierbij aan het implementeren en toetsen van wet- en regelgeving of het up-to-date houden van systemen. Dat geldt ook voor het ondersteunen en beheren van het gehele proces rondom de zorgadministratie, DBC- en DOT-vraagstukken of zelfs de implementatie van een nieuw ECD en EPD!

Wat krijg ik van FITZ Zorg?

Ons Traineeship Consultant Zorg is jouw springplank naar de consultancy-carrière die jij voor ogen hebt. Samen gaan we voor een mooie start van jouw loopbaan binnen de zorg! Na het traineeship stroom je door als Junior Consultant Zorg en heb je ruime mogelijkheden om door te groeien naar medior of senior consultant. Functies waar jij je in kan specialiseren en een langetermijnplan voor kunt maken zijn bijvoorbeeld DBC Adviseur, Teamleider Zorgadministratie, Consultant Horizontaal Toezicht of Functioneel Applicatie Beheerder. Op de pagina Zorg Vacatures vind je meer informatie over deze functies.

Functiemogelijkheden zijn: DBC Adviseur, Teamleider Zorgadministratie, Consultant Horizontaal Toezicht of Functioneel Applicatie Beheerder.  Wij bieden je alle handvatten om de beste versie van jezelf te worden.

Solliciteer op Traineeship Consultancy in de Zorg

Andere interessante vacatures

Onze opdrachtgevers

Hoe je als Trainee Zorgadministratie je eigen kansen creëert

Leanne’s ervaring bij FITZ, haar eerste opdracht in zorgfinanciering en lees hoe Lianne haar meerwaarde als Consultant bewees.