• Pensioen & Leven
 • Hbo, wo
 • 36 – 40 uur
 • Starter, junior
 • € 2.500 – € 2.800
 • Vast contract
Nu solliciteren

Meebouwen aan een zorgeloos pensioen? Stap vandaag nog in de wereld van morgen!

Werken in de pensioensector, saai? Zeker niet! Er breken juist boeiende tijden aan. Als gevolg van het pensioenakkoord gaat het pensioenstelsel ingrijpend veranderen. Hiervoor moeten in de komende jaren een enorme hoeveelheid aan processen en softwaresystemen worden aangepast. Daarvoor zijn mensen nodig met kennis van pensioenen en (IT-) systemen. Als trainee binnen het domein Pensioen & IT sta je dus aan het begin van een ingrijpende IT-transitie.

Het traineeship duurt 1.5 jaar en is voor mensen met hbo en wo werk- en denkniveau die snel willen doorgroeien tot consultant. Je ontdekt in welke (IT) richting jij je wil ontwikkelen en wij helpen jou daarbij. Als trainee krijg je relevante opleidingen en doe je direct werkervaring op bij diverse toonaangevende opdrachtgevers. Jij volgt je eigen pad en groeit door als consultant waarbij je opdrachten uitvoert als business analist, data consultant, functioneel beheerder, projectmanager of test consultant.

Daarom kiest Richard voor het traineeship van FITZ Pensioen & Leven.

Kies voor een traineeship van FITZ Pensioen & Leven. Je opleiding wordt betaald en je komt te werken bij de gaafste opdrachtgevers.

Dit krijg je van ons

 • Benefits: Direct een vast contract voor 36 of 40 uur. Vanaf dag 1 krijg je een goed salaris dat begint met
  €2.500. Na 12 maanden maak je de stap naar €2.900 en na je traineeship stroom je door naar de functie van Junior Consultant met een salaris van €3.100 plus een leaseauto met tankpas.
 • Ontwikkeling: Een opleidingsprogramma ter waarde van €8.500, denk hierbij aan opleidingen en trainingen zoals Wft basis, Lean six sigma orange belt, Excel, Power Query, Module Pensioen & IT, Agile, Boost your capabilities, SQL en onbeperkt toegang tot ons online leerplatform.
 • Toekomst: Alle kansen om je te ontwikkelen tot consultant van de toekomst, een mooie start van je carrière. Een baan met maatschappelijke impact, jij bouwt mee aan een financieel gezonde toekomst voor iedereen.
 • Unieke sfeer: Je wordt gewaardeerd om wie je bent en je hebt superleuke collega’s waar je inhoudelijk mee kan sparren en regelmatig een drankje mee drinkt tijdens borrels en netwerkbijeenkomsten.

Dit ben jij

 • Je hebt hbo of wo werk- en denkniveau
 • Je ziet de uitdagende combinatie van IT, processen, data en mensen graag terug in je werk
 • Je vindt het leuk om door te puzzelen tot een oplossing te komen
 • Ervaring met financiële administratie en/of klantcontact is een pré
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en de Nederlandse taal beheers je goed in zowel woord als geschrift
 • Je woont centraal in Nederland zodat onze opdrachtgevers, die zich vooral in de regio Amsterdam – Den Haag/Rotterdam – Utrecht bevinden, goed bereikbaar zijn
Nu solliciteren
“Als trainee ontdek je de wereld van pensioenen en ontwikkel je de IT-skills die je nodig hebt binnen deze sterk veranderende sector. Je merkt direct dat de theoretische kennis die je opdoet in de praktijk van waarde is en dat je echt meteen bijdraagt binnen de pensioenuitvoering of bij een pensioen softwareleverancier.”
Mark ShawTrainee Business & IT

Veelgestelde vragen

Op welke locatie kom ik te werken? Wat ga ik doen tijdens het Traineeship Business & IT?

Werken in de pensioensector, saai? Zeker niet! Er breken juist boeiende tijden aan.

Meer transparantie en meer individuele keuzemogelijkheid zijn de kernwoorden. Hiervoor moeten in de komende jaren een enorme hoeveelheid aan processen en softwaresystemen worden aangepast. Daarvoor zijn mensen nodig met kennis van pensioenen en (IT-) systemen. Als trainee Business & IT sta je dus aan het begin van een ingrijpende IT-transitie.

Tijdens het traineeship Business & IT krijg je een uitgebreid opleidingsprogramma waarin je vakinhoudelijke kennis en systeemkennis vergroot. Tegelijkertijd bouw je ook aan je competenties om bijvoorbeeld door te groeien tot consultant. Je verdiept je in actuele onderwerpen, volgt de meest relevante opleidingen en je behaalt verschillende certificaten. Denk aan Lean Six Sigma Orange Belt, Data en Proces, Agile, Scrum, WFT Basis en WFT Pensioen. Alle kennis die je opdoet pas je direct toe in de praktijk bij je opdrachtgever. Leuker kunnen we het niet maken, toch?

Hoe ziet mijn opdracht bij een opdrachtgever eruit?

Afhankelijk van je opleidingsachtergrond en werkervaring, begin je tijdens je opleiding aan een opdracht die aansluit bij jouw vaardigheden en interesses. Een opdracht in de pensioenuitvoering als allround pensioenmedewerker op een deelnemer – of werkgever administratie kan een goede basis zijn voor verdere doorgroei naar rollen op het snijvlak van pensioen en IT.

Dit zijn functies zoals bijvoorbeeld Implementatie Consultant, Data Analist, Functioneel Beheerder, Testconsultant of Business Analist. Het is ook mogelijk om als eerste opdracht deze rollen in te vullen op junior niveau. 

Wie zijn onze opdrachtgevers?

Je gaat aan de slag bij toonaangevende bedrijven in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan PGGM, PGB, APG, Keylane, Achmea Pensioenservices en a.s.r.

Wat gebeurt er na het traineeship?

Met dit traineeship ontdek je gegarandeerd waar jouw talent en interesses liggen. Na een jaar rond je het traineeship af en stroom je door naar het niveau junior consultant. Jouw salaris kan dan oplopen tot € 3.250 plus een leaseauto. Functies waar jij je in kan specialiseren zijn bijvoorbeeld Data Analist, Business Analist, Projectmanager, Testconsultant, Implementatie Consultant of Functioneel Beheerder.

Naarmate je doorgroeit naar medior- en senior consultant, maak je uiteraard weer mooie stappen in salaris. 

Solliciteer op Traineeship Business & IT

Andere interessante vacatures

Onze opdrachtgevers

Werken én leren bij FITZ Pensioen & Leven: De ideale combinatie!

Momenteel rondt Dani zijn eerste opdracht af als A&A (Aansluiten en Afsluiten) bij PGGM. Binnenkort begint hij bij Athora, onderdeel van Zwitserleven, als tester van software. Waarom is Dani in de pensioenen gaan werken, wat vindt hij de grootste uitdaging en hoe heeft hij twee keer achter elkaar per fiets de Stelvio-pas getrotseerd?