• Zorg
 • Hbo
 • 32 – 40 uur
 • Starter, junior, medior
 • Vanaf € 2.500
 • Vast contract
Nu solliciteren

Word jij de verbindende factor in de zorg? Stap vandaag nog in de wereld van morgen!

Zet jouw ervaring binnen de zorg op een andere manier in. Wil jij liever niet (meer) aan het bed werken en toch graag bijdragen aan goede zorg? Dan is het omscholingstraject zorgbemiddeling echt iets voor jou.

 • Leren en werken tegelijk
 • Met een eigen coach ontwikkel je jouw persoonlijke leertraject
 • Je kunt direct iets voor de zorg betekenen door gerichte praktijkopdrachten
 • Binnen één jaar ben je zorgbemiddelaar

Werken bij FITZ Zorg – Trainee & Consultant aan het woord

De trainees en consultants van FITZ Zorg zijn actief op alle fronten binnen de zorgadministratieve processen. Van trainees voor de uitvoer en optimalisatie van de zorgregistratie tot een senior projectmanager voor de implementatie van een nieuwe zorgapplicatie.

Dit krijg je van ons

 • Een startsalaris vanaf € 2.500 per maand, afhankelijk van de kennis en kunde die je meebrengt
 • Direct een vast contract
 • 25 vakantiedagen per jaar, vakantiegeld en pensioenopbouw
 • Een leaseauto met tankpas of een autovergoeding van € 300,-
 • Een opleiding en toegang tot online trainingen en workshops
 • Relevante werkervaring bij één van onze opdrachtgevers in de zorg
 • Een informele en ambitieuze organisatie met leuke borrels, evenementen, eigen sportteams en superleuke collega’s

Dit ben jij

 • Jij hebt een afgeronde HBO opleiding in de richting van Verpleegkunde of MBO4 Verpleegkunde
 • Je hebt relevante werk- en/of stage-ervaring in de VVT, GZ, CIZ of bij een zorgkantoor opgedaan
 • Je bent empathisch en je denkt in oplossingen. Je vindt het leuk om de verbindende factor te zijn in je werk
 • Je bent communicatief sterk en je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal
 • Je woont in of rondom de regio Rotterdam, Leiden, Woerden, Gorinchem of in of rondom de regio Apeldoorn, Deventer, Zwolle, Harderwijk, Amersfoort en alles dat daarbinnen ligt
Nu solliciteren
“Als Zorgbemiddelaar match je zorgvraag- en aanbod. Maar kijk je ook waar de behoefte ligt. Je hebt het in- door- en uitstroomproces scherp en werkt hierbij aan continue verbetering en optimalisering van dit proces. Dit maakt het een gevarieerd vak, waarbij geen dag hetzelfde is.”
Rosie ZilverConsultant Zorgbemiddeling

Veelgestelde vragen

Wat houdt het omscholingstraject in?

Je ontwikkelt je in één jaar tot zorgbemiddelaar. Je volgt diverse leermodules en daarnaast ga je direct aan de slag bij één van onze opdrachtgevers binnen de VVT of Gehandicaptenzorg. Het kan zijn dat je zelfs 2 opdrachten meemaakt tijdens het omscholingstraject. Alles wat je leert kun je direct toepassen in de praktijk. Dat maakt het zo leerzaam en interessant. De opdrachten zijn inhoudelijk divers en uiteenlopend, waardoor je in korte tijd veel leert in een dynamisch vakgebied. Geen dag is hetzelfde in de zorg!

Wat ga ik doen als Zorgbemiddelaar in opleiding?

Met dit omscholingstraject zet je jouw ontwikkeling in een stroomversnelling. Naast je opleiding ga je direct aan de slag bij één van onze  opdrachtgevers. Jouw werkzaamheden zijn zeer divers; je bent de spin in het web als het gaat om het aannemen van nieuwe zorgvragen en het realiseren van een passend zorgaanbod. Daarnaast draag je zorg voor de financiering (legitimering) van de zorg, o.a. door WLZ-indicaties aan te vragen of te wijzigen. Je houdt de wachtlijsten voor de zorg bij en actualiseert deze. Je levert managementinformatie aan, zodat de zorgorganisatie grip krijgt op de in-, door- en uitstroom van cliënten en waardoor ook cliënt (-vertegenwoordigers) beter weten waar zij aan toe zijn met betrekking tot wachttijd. Ook breng je locatie kenmerken in kaart door middel van interviews met locatiemanagers en zorgcoördinatoren. Je pakt vraagstukken op die vraag en aanbod in de zorg verbeteren. Daarnaast optimaliseer je administratieve processen en kijk je waar mensen op de werkvloer beter en efficiënter kunnen werken. 

Hoe ziet mijn leertraject eruit?

Tijdens het omscholingstraject bij FITZ Zorg volg je verschillende leermodules die je direct toepast bij één van onze opdrachtgevers. Met een eigen coach breng je wensen en ambitie in kaart zodat jij het maximale uit het omscholingstraject haalt. Je vergroot je kennis van zorg op het gebied van wet- en regelgeving, indicaties, instroomproces, cliëntdossier, cliëntvolgsystemen, wachtlijstsystemen, casuïstiek en je pas deze toe in verschillende rollenspellen.

Daarnaast volg je een programma gericht op ontwikkeling van jouw soft skills, ook persoonlijke vaardigheden genoemd. Wij geloven dat leren het snelste gaat door theorie direct in de praktijk toe te passen. Tijdens dit jaar staat jouw ontwikkeling centraal en na het afronden van dit omscholingstraject ben jij een echte vakprofessional in de zorg!

Welke bijdrage lever ik als zorgbemiddelaar?

Als Zorgbemiddelaar ondersteun je cliënten in de zorg bij het vinden van de best passende zorg. Je brengt wensen en behoeften in kaart en je slaat een brug tussen vraag en aanbod. Je adviseert cliënten bij het maken van de de juiste keuze en biedt ondersteuning waar nodig. Je geeft uitleg over het aanbod van zorg, begeleiding of behandeling, de bijbehorende wet- en regelgeving, de financiering en eventuele wachtlijsten. Jij bent een belangrijke schakel in het verschaffen van de juiste  informatie en optimaliseert de cliëntreis! 

Waar kom ik te werken?

Je volgt trainingen bij ons op het hoofdkantoor in Utrecht en daarnaast breng je merendeel van je tijd door bij je opdrachtgever. Deze bevinden zich vaak in de regio Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Almere, Deventer, Nijmegen, Eindhoven en Tilburg. Dus ook belangrijk dat je bereid bent om naar je opdrachtgever te reizen.

Solliciteer op het omscholingstraject

Andere interessante vacatures

Onze opdrachtgevers

Hoe je als Trainee Zorgadministratie je eigen kansen creëert

Leanne’s ervaring bij FITZ, haar eerste opdracht in zorgfinanciering en lees hoe Lianne haar meerwaarde als Consultant bewees.